IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens ще доставя влакове на Русия за 1,5 млрд. евро

15:47 | 21.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Siemens ще доставя влакове на Русия за 1,5 млрд. евро
Немската технологична компания Siemens е сключила договор за доставката на 60 високоскоростни влака на Русия за 1,5 млрд. евро, съобщи шефът на компанията Хейнрих вон Пиерер по време на организирани немско-руски консултации, предаде АФП.

В договора е предвидена и възможност за доставянето на още 90 допълнителни влака.

Принципно съгласие за доставката е било постигнато по време на консултациите, а окончателният договор ще бъде сключен в най-скоро време.

Първият влак, доставен от немския гигант, ще тръгне през 2007 г. по маршрута Москва-Санкт Петербург.

Влаковете, чието производство ще става почти изцяло в Русия, ще бъдат изработени изцяло по технологията на немската компания, която се опитва да конкурира френската Alstom - производител на високоскоростни влакове.

В началото на месец декември БДЖ избра Siemens за доставчик на фамилия влакове тип “Desiro”, като първоначално БДЖ ще закупят 25 дизелови мотриси. Първите две от тях се очаква да пристигнат в нашата страна до края на месеца, а останалите – по график от средата на 2005 г. до края на годината. Приблизителната цена на първите 25 дизелови мотриси е около 67 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още