IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GE с партньорство за 8 млрд. долара в Абу Даби

Компанията ще създаде смесено дружество, което ще предоставя финансови услуги и ще развива дейност в областта на „чистата“ енергия авиацията, както и нефтения и газовия сектори

18:10 | 22.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
GE с партньорство за 8 млрд. долара в Абу Даби

Американският конгломерат General Electric (GE) и държавната инвестиционна компания от Абу Даби Mubadala Development Co съобщиха, че ще създадат смесено дружество на стойност 8 млрд. долара, съобщава Ройтерс.

Главният фокус на новата компания ще бъде предоставянето на финансови услуги за бизнеса в Близкия изток и Африка.

Също така двете компании смятат да работят съвместно в областта на „чистата“ енергия (възобновяеми енергийни източници), авиацията и нефтения и газовия сектори.

Според официално съобщение на компаниите Mubadala планира с времето да стане един от най-големите акционери на GE чрез придобиването на акции на свободния пазар.

Наред с това те смятат да създадат център за чисти технологии в новия град в Абу Даби Масдар, който се стреми да функционира като въглеродно неутрален.

GE планира да инвестира около 50 млн. долара в технологичния център.

През последните години американската компания развива дейност с изразен фокус върху ръста, който пазарите от Близкия Изток предлагат. Приходите, които тя генерира от региона миналата година, бяха на стойност 5 млрд. долара, което бе ръст с 50% в сравнение с предходната година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още