IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank ще уволни още 900 човека

Световните финансови институции са съкратили 159 000 работни места в резултат на кредитната криза, сочат данни на Bloomberg

20:43 | 19.11.08 г.
Deutsche Bank ще уволни още 900 човека

Най-голямата банка в Германия, Deutsche Bank, ще съкрати още 900 човека в резултат на влошаващата се кредитна криза. Съкращенията ще бъдат съсредоточени в офисите на банката в Лондон и Ню Йорк и по-конкретно в отделите занимаващи се с търговия на екзотични финансови продукти и деривативи, предаде Bloomberg цитирайки анонимен източник.

Инвестиционното крило на Deutsche Bank, в което работят 15 500 човека, е елиминирало над 1 500 работни места от началото на годината. С тези съкращения уволненията в световните финансови институции възлизат на 159 000 в резултат на кризата, сочат данни на Bloomberg.

Миналата седмица Citigroup обяви, че ще съкрати 52 000 работни места през следващата година.

Акциите на Deutsche Bank паднаха с 8,8 на сто до 21,39 евро за ценна книга на борсовата сесия във Франкфурт днес. Така от началото на годината пазарната капитализация на банката е намаляла със 76 на сто до 12,2 млрд. евро.

От началото на годината Deutsche Bank са отписали активи на стойност 8,5 млрд. евро, като само през третото тримесечие отписаните активи възлизат на 1,2 млрд. eвро.

Deutsche Bank последва примера на JPMorgan Chase & Co. и други инвестиционни банки, които намалиха значително отделите си занимаващи се с търговия за собствена сметка. Заради позиции отваряни за собствена сметка, немската банка е загубила през третото тримесечие над 1 млрд. eвро.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още