IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадоф се призна за виновен, ще чака окончателната си присъда в затвора

Някои от хилядите инвеститори във фонда на Мадоф са загубили всичките си спестявания

20:44 | 12.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мадоф се призна за виновен, ще чака окончателната си присъда в затвора

Бърнард Мадоф беше изпратен в ареста, след като се призна за виновен в организирането на най-голямата схема на Понци в историята, като размерът на измамата вероятно е 65 млрд. долара, съобщи Bloomberg.

70-годишният Мадоф се изправи на подсъдимата скамейка в Ню Йорк три месеца, след като е признал пред свои роднини, че фирмата му Bernard L. Madoff Investment Securities LLC е била “една голяма лъжа”.

Съдията Дени Чин е наредил Мадоф да изчака в затвора произнасянето на присъдата му, определено за 16 юни. Той може да бъде осъден на до 150 години затвор.

“Никога не съм инвестирал средствата в акции, както бях обещал”, заяви Мадоф пред съда. Залата е била пълна с жертви на измамната му схема и с представители на медиите.

Някои от хилядите инвеститори във фонда на Мадоф са загубили всичките си спестявания. Скандалът доведе и до критики за финансовите регулатори, че не са забелязали продължилата години измама.

Случаят обаче не приключва с признаването на Мадоф за виновен. Основният въпрос за следователите е дали подчинените му са знаели за измамата и са му помагали. Засега няма други обвинени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още