IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия, Беларус и Казахстан създават митнически съюз и влизат заедно в СТО

Проектът за единни митнически тарифи на трите страни е готов и одобрен и трябва да влезе в сила от началото на 2010 г.

18:02 | 09.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Русия, Беларус и Казахстан създават митнически съюз и влизат заедно в СТО

Проектът за единни митнически тарифи на Русия, Беларус и Казахстан е готов и одобрен и трябва да влезе в сила от началото на 2010 г., е съобщил руският премиер Владимир Путин след днешната среща в Москва с ръководителите на другите две страни, съобщава РИА Новости.

От името на ръководителите и на другите две страни Путин е заявил, че Русия, Беларус и Казахстан възнамеряват заедно, като единна митническа територия, да се присъединят към Световната търговска организация (СТО), а не поотделно.

По думите на Путин СТО ще бъде уведомена за намеренията на трите страни да започнат преговори за присъединяване към организацията на митническия съюз на Русия, Казахстан и Беларус като единна митническа територия.

Русия от години води преговори за присъединяване към СТО, като вече е към края на преговорния процес. Страната се надяваше да се присъедини към СТО още преди 2 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още