IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекратиха търговията с акциите на ING заради повишена борсова активност

Многократно по-голям обем прехвърлени акции от средно-дневния доведе до технически проблем при борсовата търговия с книжата на ING

20:51 | 27.10.09 г.
Прекратиха търговията с акциите на ING заради повишена борсова активност

Книжата на ING бяха разпродадени днес по време на търговията в Амстердам, изгубвайки 6,1% до 8,98 евро, ден след като финансовият гигант обяви, че ще издава права за увеличение на капитала.

Според мнозина анализатори параметрите на правата са такива, че емисията от 7,5 млрд. евро права ще доведат до размиване на дела на старите акционери с 50 на сто.

Търговията с акциите на ING обаче беше спряна поради възникнал технически проблем, след като обемът на търговия с тях се е повишил многократно днес. Общо 99,4 млн. броя акции са сменили притежателя си при средно-дневен оборот от 22,8 млн. броя акции.

Вчера пазарната капитализация на ING се срина с 18 на сто след като финансовата група обяви, че планира да раздели дейността си, отделяйки банкирането от застраховането. След като направи това, тя планира да продаде застрахователния си бизнес.

Предвижда се ING да прибегне до продажба на акции с цел връщане на половината от държавната помощ, която компанията получи от холандското правителство. Тя възлезе на 10 млрд. евро и бе отпусната на гиганта заради влошените му резултати вследствие на изостряне на кредитната криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още