IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад на европейските индекси след инфлационен натиск в САЩ и Китай

14:38 | 11.06.04 г.
Автор - снимка
Създател
Спад на европейските индекси след инфлационен натиск  в САЩ и Китай
Нарастващият инфлационен натиск върху САЩ и Китай и негативната сесия за азиатските пазари оказаха негативно влияние върху европейските индекси и те се търгуваха на отрицателна територия, след като определящите посоката американски пазари няма да работят днес.

Притесненията за инфлацията в Китай дойдоха, след като тази вечер в страната обявиха, че инфлацията за месец май е в размер на 4.4% на годишна база, което бе и най-високото ниво за последните седем години.

Германският DAX 30 се търгува към момента с 0.5% надолу при кръглото ниво от 4 000. С 0.5% се понижи и френският CAC 40 до ниво от 3 693.20 пункта.

Ден след като Централната банка повиши лихвените нива в страната британският FTSE регистрира третия си пореден ден на спад и към момента е на ниво с 0.3% надолу спрямо вчерашното си затваряне до ниво от 4 474.20 пункта.

Акциите на търговските вериги за продажба на дрехи NEXT отбелязаха спад с 1.5%, след като инвестиционната банка Merrill Lynch понижи рейтинга й на "neutral" от "buy".

Книжата на телекомуникационната компания Cable & Wireless се паднаха с 1.2%, след като Morgan Stanley, понижи ценовия таргет на компанията от 115 пенса на 110 пенса.

Акциите на европейския авиационен гигант ЕАDS добавиха към стойността си 2.7%, след новината, че се очаква днес компанията да сключи договор за поръчка с базираната в Шанхай China Eastern Airlines на стойност от 2 млрд. долара.

Книжата на DaimlerChrysler значително превишиха в спада си тези на конкурентите, след като бе оповестено, че регулиращите безопасността на движението органи в САЩ са открили възможен дефект в близо 1.3 млн. минивана, произведени от компанията.

Значително на отрицателна територия се търгуваше и един от най-големите производители на чипове в Европа – германският INFINEON, който след тазнощното значително понижение при чипкомпаниите от Азия регистрира понижение на акциите си с близо 2% към момента.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още