IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийският долар поскъпна след срещата на местната централна банка

Щатският долар остава сравнително неподвижен от началото на седмицата в очакване на петъчния доклад от САЩ за промяната в неселскостопанската заетост

12:46 | 04.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Австралийският долар спечели позиции във вторник, след като австралийската централна банка запази лихвите си непроменени, но показа, че е готова да промени позицията си спрямо слабостите, които изпитва валутата. В същото време интересът към щатския долар по време на азиатската сесия беше много малък и зелените пари останаха без съществена промяна в стойността си.

Централната банка на Австралия запази лихвените си равнища на нива от 2%, оправдавайки прогнозите на специалистите. В същото време институцията не направи опит да окаже вербален натиск върху стойността на австралийския долар, както правеше на предишните си заседания. Позицията на централните банкери беше, че озито е прекалено скъпо, имайки предвид продължително падащите цени на стоките. Специалистите коментираха, че на днешната среща централните банкери са подсказали, че няма да правят промени в лихвената си политика в близко бъдеще.

Щатският долар остава сравнително неподвижен от началото на седмицата в очакване на петъчния доклад от САЩ за промяната в неселскостопанската заетост. Докладът е важен за състоянието на американската икономика и ще даде солидна яснота за това дали Фед ще повиши лихвите в идните месеци или не. Именно поради тази причина пазарът очаква доклада с интерес, тъй като данните могат да покажат накъде ще се движи доларът в близко бъдеще.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 19:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още