IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десетте най-лоши за правене на бизнес страни

Къде стартирането на бизнес, включването в електропреносната мрежа и плащането на данъци отнемат най-много време

14:15 | 04.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Десетте най-лоши за правене на бизнес страни

Докато САЩ и Европа се борят с ниския икономически ръст, все повече компании обръщат внимание на развиващите се пазари. Преките чужди инвестиции (ПЧИ) в страни като Бразилия, Русия и Индонезия са на рекордни нива, а Бразилия е успяла да привлече през 2010 г. цели 45,4 млрд. долара, което е ръст от 87% на годишна база, пише CNBC.

Въпреки че не е лесно да се устои на възможностите за растеж, които развиващите се страни дават, започването на бизнес там не е толкова лесно.

CNBC съставя класация на десетте страни сред петдесетте най-големи световни икономики, в които е най-трудно да се прави бизнес. Тази ТОП 10 класация се базира на проучването  "Ease of Doing Business" на Световната банка, което обхваща 183 страни.

В класацията са обхванати десет водещи индикатора, сред които стартиране на бизнес, получаване на строителни разрешителни, данъци и законодателна база за инвеститорите.

Данните за ПЧИ за 2010 г. са на Конференцията към ООН за търговия и развитие (UNCTAD), докато тези за брутен вътрешен продукт са на Световната банка.

В класацията попадат няколко икономически супер сили, както и няколко „джуджета“.

Вижте в галерията кои са десетте най-лоши дестинации за бизнеса!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
todor6104
преди 12 години
"В страната едно от най-бавните неща е срокът за свързване към електропреносната мрежа за това са нужни около девет месеца и половина"Стандартния договор за присъединяване към мрежата на EVN е със срок девет месеца от момента на 100% плащане и като го просрочат почти няма последствия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
fant0mas
преди 12 години
Е то май не останаха места за инвестиране. А да, все пак им остава възможността да се пробват в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още