IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управление на кризи, или какво можем да научим от скандалите с VW и FIFA?

Организациите подходиха по различен начин към кризите, но и от двата метода има какво да се научи

14:25 | 01.10.15 г. 4
<p>
	Новият директор на VW Матиас Мюлер.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият директор на VW Матиас Мюлер. Снимка: Ройтерс

Външна експертиза

Избирането на външен човек може да помогне. Британската верига супермаркети Tesco, например, посочи през 2011 г. Филип Кларк, служител на компанията от години, за нов главен изпълнителен директор. Кларк обаче беше сменен през 2014 г. с външен човек, Дейв Луис, заради три години на спадове на продажбите и предупреждения за печалбата.

Те избраха външно лице, което възстанови доверието“, обяснява Спайсър.

Смяната на главен мениджър може да бъде трудно предизвикателство. CNBC се допитва до Раджан Мирпури, директор на фирмата за подбор на кадри Hudson Executive, какво трябва да вземат предвид компаниите.

Избирането на изпълнителен директор е едно от най-важните решения, които една компания може да вземе. Разходите, последствията и отраженията от евентуална грешка са твърде големи, за да може да им се направи правилна оценка“, казва Мирпури.

Когато се взимат решения за наемане на човек на изпълнително ниво, Hudson препоръчва използването на цялостни подходи за оценка, за да се проучват всички аспекти като лични предпочитания, мотивации, способности и поведение, тъй като те са свързани с ключови очаквания за позицията и изисквания за представянето“, добавя Мирпури.

Повече за скандалът във Volkswagen четете тук, а за кризата във FIFA - тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
Абе за нормалните хора е ясно едно: Устойчив бизнес НЕ СЕ прави върху измама. Все някой ден, измамата излиза наяве и всичко може да се смарангяса.И се, както виждаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
Писателката я попипай от къде дойдоха тея кризи ?! Шото тва е разковничето, ааа не тука разни операции ала "Шменти капели" ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
khao
преди 8 години
Фифа е монопол, VW работи в условия на конкуренция.Като не ми харесват методите на Фифа, кво мога да направя като други не организират световно, като не ми харесва практиката на VW имам избор, мога да си купя Лада. Та зада се търси различен подход, първо трябва да имаме сходни организации
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 6
michaelis12
преди 8 години
че фашагите Сашш са *** - тва може да научим !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още