IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi разкри броя и моделите на засегнатите от Дизелгейт коли

2,1 млн. автомобила на марката са оборудвани с манипулирания дизелов мотор

17:53 | 28.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

След като по-рано днес стана ясно, че в света са продадени 5 млн. коли с марката Volkswagen с манипулирания дизелов мотор, от Audi разкриха, че броят на моделите на марката със същия агрегат е 2,1 млн.

Около 1,42 млн. от засегнатите автомобили с марката Audi са пласирани в Западна Европа, като 577 хил. са продадени в Германия, а около 13 хил. - в САЩ.

Това са модели, на които е поставен дизеловият двигател ЕА 189, отговарящ на евростандарта Евро5. Такива са A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 и Q5, гласи разпространеното от Ройтерс официално съобщение.

Общият брой на автомобилите на VW Group с въпросния дизелов двигател е 11 млн., стана ясно в края на миналата седмица.

От германската компания поясняват, че всички засегнати автомобили са технически безопасни и могат да се експлоатират нормално, както и че автомобилите с двигател, съответстващ на нормата Евро6, по никакъв начин не са засегнати.

От българското представителство „Порше БГ“ споделиха пред Automedia.bg, че в момента тече безкомпромисно разследване по повод броя, моделите и пазарното разпределение на засегнатите автомобили. И уточниха, че ще разпространят официално съобщение с резултатите от него.

Всички подробности за дизеловия скандал четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още