IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манията по меме акциите отклонява жените от инвестиционната индустрия

Дей трейдингът затвърждава няколко мита за различната „реална работа“ на инвестиционния мениджър

15:42 | 03.07.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Притеснявам се, че една млада жена, следяща отразяването на меме акциите, може да заключи, че не е подходяща партия за дей трейдърите и/или че няма интерес да работи в индустрия, доминирана от този тип личности.

Жените вече са до голяма степен възпирани да влязат в портфолио мениджмънта. Дисбалансът между половете в индустрията е сериозен.

Например, само 10 процента от мениджърите на портфейли в САЩ (хората, които инвестират парите ви, ако сте вложители във взаимен или борсово търгуван фонд - ETF) са жени, според доклад на Morningstar Research. Както и само 16 на сто от финансовите съветници (хората, които ви препоръчват взаимните фондове и ETF-те).

Интервютата за работа в областта на управлението на инвестиции често приоритизират действителния инвестиционен опит, което е обезпокоителен начин за оценка на кандидатите. В допълнение към очевидното изискване за инвестиционен капитал, което елиминира хората, израснали в скромна среда, как се удостоверява това необходимо условие?

Да предположим, че една жена се записва в MBA програма, традиционният трамплин за кариера в инвестиционния мениджмънт. Интересът й към инвестиционна работа може да бъде събуден. Но тя може да бъде отклонена от процес на набиране, който почти винаги пита кандидатите за техния опит в инвестирането. Тя може да бъде интервюирана заедно с най-сериозния млад мъж, който разказва историята на своя меме акция, която е поскъпнала десетократно, като филмовата верига AMC Entertainment.

И тогава отново се появява шумът относно това, което е необходимо, за да бъдеш дей трейдър. Известно проучване на Harvard Business Review сочи, че жените кандидатстват за работа само ако имат 100 процента от необходимата квалификация, в сравнение с мъжете, които кандидатстват средно на 60 процента. Това може би предполага, че работа, за която „инстинктът на убиец“ се рекламира като квалификация, непременно ще привлече по-малко жени.

Трябва да се обърне много повече внимание на огромното неравенство между половете и расите в редиците на портфолио мениджърите и инвестиционните анализатори, отколкото да се лансира поредната меме акция. Като цяло, отразяването на меме акциите вероятно допринася за тези неравенства, като обезкуражава жените и цветнокожите да се присъединят към инвестиционната индустрия.

Последното обаждане от моя кръщелник представляваше поредната актуализация на счетоводната му печалба (ръст от 45% до вече 4500 долара). Той беше с един от съучениците си, който също е самобитен дей трейдър. Хрумна ми да ги питам дали познават жени дей трейдърки. Те отговориха: „Хм, не.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Ей, луд умора няма.Абе тва активистите няма да се уморят да търсят решения на несъществуващи проблеми.Оставете жените сами да решат какво им е интересно и какво не бе тиквеници...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Shadow1
преди 2 години
Добре, още по-добре ако ги отклонява към кухнята. Не е нужно да стават инвеститорки все пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още