Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Азиатските пазари са на зелено преди доклада за работните места в САЩ

Докладът е очакван от инвеститорите, тъй като трябва да даде индикации за следващите ходове на Федералния резерв

Азиатските пазари са на зелено преди доклада за работните места в САЩ

Снимка: Dimas Ardian/Bloomberg

Повечето пазари в Азиатско-Тихоокеанския регион постигнаха ръст в петък преди излизането на доклада за работните места в САЩ по-късно пред деня, който трябва да даде някои индикации за следващите ходове на Федералния резерв, предава CNBC.

Японският индекс Nikkei 225 заличи първоначалните загуби и нарасна с 0,33%, а Topix прибави 0,56% към стойността си.

В Южна Корея Kospi разшири ръстовете си и отбеляза скок от 0,75%, а в Австралия банчмаркът ASX 200 компенсира загубите и напредна с 0,46% благодарение на поскъпването на акциите на големите банки и минни компании.

Тайванският индекс Taiex прибави 1,12% към стойността си, а хонконгският Hang Seng е нагоре с 0,74%. В Сингапур индексът Straits Times се повиши с 0,68%. Цената на акциите на издателството Singapore Press Holdings, което издава ежедневника Straits Times, поевтиняха с 11,73%.

SPH, която има и имотен бизнес, съобщи в четвъртък, че ще отдели изпитващия затруднения медиен бизнес в компания с идеална цел.

Индексите в континенталната част на Китай също напреднаха, след като записаха понижения в първия половин час от търговията. Shanghai composite е нагоре с 0,36%, а Shenzhen component се повиши с 0,45%.

Инвеститорите ще наблюдават данните за работните места в САЩ извън селското стопанство за април, които трябва да бъдат публикувани днес. Икономисти очакват един милион работни места да са били добавени миналия месец, а безработицата вероятно е намаляла от 6% на 5,8%.

Като един от най-влиятелните икономически доклади на глобалните финансови пазари данните за работните места през април ще имат по-голямо значение, тъй като може да подскажат какви ще са следващите ходове на Федералния резерв в САЩ. Американската централна банка обеща да запази политиката си на нулеви лихвени проценти и останалите мерки за облекчаване на икономиката, докато трудовият пазар се засили, а инфлацията стане по-висока.

Американският долар поевтинява с 0,08% до 90,875 пункта спрямо кошница от шест конкурентни валути. Японската йена се разменя за 109,14 йени за долар, а австралийският долар се търгува с ръст от 0,08% до 0,7785 щатски долара.

Американският лек суров петрол поскъпва с 0,11% до 64,78 долара за барел, а глобалният бенчмарк Брент е нагоре с 0,04% до 68,12 долара за барел.

Анализатори от ANZ отбелязват, че неравномерното възстановяване от коронавирусната пандемия се отразява и на пазарите.

„Докато търсенето на големи пазари като Европа и Северна Америка се възстановява силно, нова вълна от случаи на COVID-19 засилва опасенията за търсенето в Азия“, пишат анализаторите. „Това вероятно ще ограничава ръста на цените, докато има повече яснота около последиците от новите ограничения в страни като Индия върху търсенето“, допълват те.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова
Още по темата: Азия азиатски борси

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Nikkei успя да възстанови вчерашните загуби с над 3% ръст