IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето азиатски борси отчетоха понижения в очакване на сигнали от централните банки

Акциите на Xiaomi потънаха с 6,15%, след като резултатите на компанията разочароваха инвеститорите

11:04 | 21.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето азиатски фондови борси регистрираха понижения в сряда, след като американските индекси дадоха заден ход заради страховете от рецесия, съобщава CNBC.

Според някои анализатори разпродажбите на акции подчертават „големите притеснения“ сред инвеститорите.

„Факт е, че изглежда, че кризата приближава – от италианската политика до Brexit и конфликта между САЩ и Китай, като всичко това говори за избухване, а не просто за взрив“, коментира Вишну Варатан от Mizuho Bank. Според него дори изглежда, че тези, от които зависи решаването на проблемите, нямат план какво да правят.

Японският бенчмарк на сините чипове Nikkei 225 отписа 0,28% от стойността си, а индексът Topix приключи надолу с 0,61%. Автомобилните производители пострадаха от мечите настроения на пазара и акциите на Nissan поевтиняха с 1,52%, а на Mazda Motor – с 3,23%. Технологичният конгломерат SoftBank Group отчете спад в цената на книжата си с 2,86%, като компаниите от банковия и финансовия сектор също се търгуваха на червена територия.

В Южна Корея измерителят Kospi успя да заличи по-ранните си загуби и в крайна сметка нарасна с 0,22%.

Основните борсови индекси в Индия, Сингапур и Индонезия също регистрираха загуби.

На борсата в Хонконг показателят Hang Seng отчете минимална преднина, въпреки че акциите на Xiaomi потънаха с 6,15%. Китайският производител на смартфони, който е листната на борсата в Хонконг, отчете 15% ръст на приходите си за тримесечието, но това разочарова инвеститорите.

В континенталната част на Китай Shanghai composite се раздели с минималните 0,1%, а Shenzhen composite -  с 0,27%.

Австралийският индекс ASX 200 се понижи с 0,94%, след като пострадаха акциите на банките в страната. ANZ, Commonwealth Bank, Westpac и National Australia Bank регистрираха спад в цената на книжата си съответно с 1,16%, 0,14%, 1,82% и 0,69%.

„Пазарите в момента са в очакване на насоки от централните банки, тъй като тази седмица Федералният резерв и Европейската централна банка публикуват протоколите си от последната си среща“, смята икономистът от ANZ Аделаида Тимбрел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още