IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Си Дзинпин: Китай ще намали вносните мита

Страната ще продължи да разширява достъпа до своите пазари, твърди президентът

08:39 | 05.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Китай ще положи още по-големи усилия да увеличи вноса и да разшири пазарите си, заяви днес президентът Си Дзинпин в Шанхай по време на откриването на Международното изложение за внос, цитиран от Ройтерс.

"Вратата на Китай няма никога да се затвори, тя ще се отваря все повече", каза президентът пред чуждестранни лидери и личности като шефката на Международния валутен фонд Кристин Лагард и основателя на Майкрософт Бил Гейтс.

Изложението се смята за китайския отговор на търговската война, започната през юли от президента Доналд Тръмп, недоволен от огромния дефицит на САЩ в търговията с Китай. Китай ще продължи да се отваря към света в сферите на образованието, телекомуникациите и културата и наред с това ще защитава интересите на чуждите компании, каза президентът. Ще бъдат въведени наказателни мерки за нарушения на интелектуалната собственост, добави той.

Очаква се Си и Тръмп да се срещнат в края на месеца в кулоарите на международен форум в Аржентина, напомня AFP.
Миналата седмица към Китай бяха отправени призиви да разшири достъпа до пазарите си. В статия, публикувана в китайския печат, посланиците на Франция и Германия приканиха Пекин да гарантира честна конкуренция за чуждестранните предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още