Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Бачковският манастир ще получи за ремонт 310 хил. лева

Над 1,250 млн. лева е допълнителният трансфер в бюджета на общини, агенции и комисии за строителство и подбор на персонала

Бачковският манастир ще получи за ремонт 310 хил. лева

Снимка: Архив Ройтерс

Правителството одобри допълнителни средства за тази година по бюджетите на Министерския съвет, на Държавната агенция „Електронно управление“, на Комисията за защита на конкуренцията, на Комисията за защита от дискриминация и на община Варна.

Сумата над 1,250 млн. лева се осигурява чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2017 г.

По бюджета на Министерския съвет допълнителните средства са в размер на 810 хил. лева, от които 500 хил. лева. са във връзка с изплатени обезщетения вследствие на извършените през тази година структурни промени в състава на кабинето и на областните администрации, съобщи правителственият пресцентър.

Осигуряват се и 310 хил. лева за извършване на строителни дейности в Бачковския манастир „Успение Богородично“, свързани с отвеждането на дъждовни води извън района на църковната сграда.

Още по темата

Министрите одобриха и допълнителни разходи в размер на 500 хил. лева за Държавната агенция „Електронно управление“ във връзка с обявяването на конкурси и назначаването на служители на свободните длъжности във ведомството.

На Комисията за защита на конкуренцията се предоставят 230,100 хил. лева за ефективен подбор на висококвалифициран персонал.

По бюджета на Комисията за защита от дискриминация ще постъпят 125 хил. лева за изплащане на обезщетения по Кодекса на труда на членовете на Комисията , които работеха с мандат 2012-2017 г.

Община Варна ще получи 85 млн. лева, които ще се разпределят за строителство на участък на бул. „Васил Левски“ – от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“, както и за изграждане на пробив на бул. „Сливница“ – от бул. „Ян Хунияди“ до бул. „Атанас Москов“.

Постановлението е разработено с цел гарантиране на нормалното функциониране и финансово обезпечаване на законово възложените функции и дейности на първостепенните разпоредители с бюджет и за подобряване на пътната инфраструктура на един от най-големите градове на територията на страната, уточниха от Министерския съвет.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Вл. Горанов: Повишаването на държавния дълг не трябва да е самоцел