Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Атанас Костов: България страда от институционална криза

Бави се транспонирането на важни директиви от областта на интелектуалната собственост, твърди юристът

гледано: 1636   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

В момента страдаме от институционална криза и това ни лиши от опцията българският парламент, когато имаше действащ такъв, да успее навреме да транспонира двете нови директиви - за авторското право и за телевизионните и радио програми. Това показва тотално неглижиране на интелектуалната собственост и всъщност показва, че нямаме икономика. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria адв. Атанас Костов от кантора "Юсаутор". 

Още по темата

Вчера беше крайният срок, в който страните членки от ЕС трябваше да транспонират в националните си законодателства новите европейски правила в областта на интелектуалната собственост, припомни той.

„Има задължение за транспониране на тези директиви в българското законодателство. За съжаление, както винаги, фокусът на Народното събрание, съответно на Министерството на културата, бягаше през последната половин година от темата. Все още множество директиви в областта на интелектуалната собственост не са транспонирани, включително IPRED директивата, която бе приета още през 2009 г.“, коментира още адв. Костов.

По думите му, преди години в Министерство на Културата е съществувал консултативен съвет по интелектуална собственост, който е давал предложения в тази насока.

Целия разговор може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Йордан Йорданов: Туристическият бранш е разединен