Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Австрийският стартъп, който иска да създаде Android за IoT

Амбициозен международен екип в Guh GmbH се конкурира за парче от пая с Google и Amazon

Австрийският стартъп, който иска да създаде Android за IoT

Илюстрация: Pixabay

Амбициозна задача си поставя базираният във Виена стартъп Guh със своя продукт Nymea, който на шега нарича Android за „Интернет на нещата“. Защото основаната преди няколко години млада компания се бори за благоволението на малките и средните предприятия при силната конкуренция от страна на Google, Amazon и Сие.

„В началото имахме други идеи, различни от онова, с което се занимава компанията сега. Основна беше идеята да правим хардуер. Но се сблъскахме с много трудности. Най-малкото - дизайнът в главите ни беше на кръгло устройство, а това се случваше още преди да има изобщо кръгли дисплеи. Те станаха популярни наскоро - с умните часовници и т.н. Но тогава нямаше кръгъл дисплей и се наложи да пишем съвсем отначало драйвъри“, разказва за стартирането на компанията, специализирана днес в продукти за "интернет на нещата", разкрива един от първите служители - българинът Георги Яцев, в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Така първоначалната идея за производство на хардуер се проваля, защото „хардуерът е много безпощаден и ще изисква много средства“.

Днес компанията се опитва да се домогне до онези малки и средни предприятия, които искат да направят своите устройства достъпни в интернет. И по-умни, по-безопасни и по-лесни за използване. В идеята има смисъл - днес има сякаш безброй решения за свързване за безброй продукти. Често дори не е ясно защо дадени устройства са направени така, че да са достъпни по интернет. Така че международният стартъп иска да превърне със своята Nymea класическите продукти в полезни IoT устройства.

А пазарът изглежда почти необятен, докато компаниите постепенно узряват за бъдещето на тази технология.

Вижте повече във видео материала!

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 1900   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Saxo Bank: Ръстът на руската икономика няма да се забави под 1,2%