Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Договорите на Neterra с Vodafone и Orange са за милиони левове

Средствата ще започнат да бъдат консолидирани още през текущото тримесечие, твърди главният изпълнителен директор Невен Дилков

Договорите на Neterra с Vodafone и Orange са за милиони левове

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Договорите, които след продължилите над година конкурси и преговори българският телеком оператор Neterra подписа с Vodafone Group и Orange Business Services (OBS), са за милиони левове годишно, заяви пред седмичното шоу UpDate по Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор на българската компания Невен Дилков.

Въпреки неколкократните запитвания той отказа да уточни точната сума, твърдейки, че тя не е фиксирана, а плаваща в зависимост от количеството услуги, които се предоставят. При всички случаи обаче става дума за милиони левове годишно. 

„Тези договори не представляват договор за конкретна финансова сума. Въпреки това нашите очаквания са, че това ще увеличи нашите приходи и оборота на услугите с поне няколко милиона лева на годишна база“, поясни предприемачът. Тези приходи вече започват да се отчитат в баланса на компанията, а Neterra става основен доставчик на услугите на двата водещи телекома за територията на Централна и Източна Европа, Балканския регион и страните от Кавказката група. 

Още по темата

„В случая с Orange Business Services участвахме в търг, в който участваха над 10 международни оператора – от най-големите до регионални, но Neterra бе избрана убедително от Комитета по избора. Причините да бъдем избрани са от една страна логични, от друга – изненадващи за някои участващи в търга. Това е нашият фокус и добро техническо и организационно изпълнение на всички техни изисквания“, каза Дилков. По думите му първата страна, която Neterra ще управлява изцяло, е Хърватска, а всички услуги на Orange Business Services за Хърватска в момента минават през Neterra и нашата мрежа там и в България.

По отношение на договора с най-големия оператор в света -Vodafone Group, Дилков обърна внимание, че подписаният договор превръща българския телеком оператор в един от едва трите лицензирани доставчика на услугите им в Централна и Източна Европа.

Запитан за бъдещото развитие на телком бранша, Дилков цитира Йоги Бера, известен американски бейзболен треньор, който казва, че „бъдещето е много интересно, даже когато не можеш да го предвидиш“. „Целият наш фокус е насочен към предвиждане на това къде ще са най-големите нужди. Повечето от нещата, които развиваме, са свързани с използването на тези огромни компютърни ресурси и облачни решения, с тяхното използване за доставяне на по-добри резултати за бизнеса“, каза Дилков.

Как върви работата по изграждането на новия дейта център на компания и новия телепорт за 2,5 млн. евро в Централна България - вижте повече във видеото. 

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 5561   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Кирилова

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Парите не са всичко във Висшата лига