Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Юлиан Войнов: Вероятността да се повишат данъците у нас е огромна

Вторият и трети стълб на пенсионното осигуряване почти не действат в България, твърди експертът

гледано: 1869   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Почти е сигурно, че ще се наложи повишаване на данъците в България в близко бъдеще. Увеличението на зависимостта на пенсионната система от директни средства от държавния бюджет може да доведе до подобни промени в данъчната политика. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria Юлиан Войнов, финансист и преподавател в Стопанската академия „Димитър А. Ценов", Свищов. 

Още по темата

„На дневен ред за следващото правителство излиза промяната на философията на пенсионната система – дали тя може да продължи по този начин. За разлика от развитите държави, вторият и трети стълб на пенсионното осигуряване почти не действат в България и техният принос е малък“, обясни Войнов, като причина за това са ниските доходи и осигурителни нива.

Остават проблемите в бюджета на НОИ - той като системата не може да набере нужните ѝ средства само от осигурителните средства на работещите, като 50% от парите идват от държавния бюджет, напомни Войнов.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (14)

   1| 2    
0
 
0
 
14
khao до: grainis
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ехеееееееееееееее, ако ликвидираш Банковата и Данъчната система с бамбук и келт... лично аз ще организирам култ около личноста ти! ... и паметник на всеки километър... до края на света.. не на света .. на Вселената!
4
 
1
 
13
grainis до: ing5rov
преди 1 месец
Драго ми Екскременталче ( и твоя бухащ *** ) , ако имаше поне два грама сива субстанция в празния си бидон, щеше да посочиш конкретното място , където говоря за ПРОДАЖБА на каквото и да е - а такова просто няма . Най-вероятно , поради вродената ти невъзможност да произведеш и продадеш дори една карфица , ти се пръкват такива дивотии и видения . Затова и вероятно я имаш тая шизоидна обсесия - като видиш някой да продава нещо - насън или наяве , да ти се прище да го гръмнеш .
4
 
1
 
12
преди 1 месец
НУЛЕВ Дефицит , многократно умножаване на БВП , ликвидиране на Банковата и Данъчна Система и замяната им с Публично-Държавен Гаранционен Фонд , Минимална Заплата от 2500 Евро , Мин . Пенсия 1000 Евро , Базов Доход от 600 Евро , и нареждане на България сред най-богатите страни в света до 2030 г. , чрез стартиране на green-trillion.alle.bg - ако искате . Ако ли пък не , продължавайте да жвакате досегашните барбонки , кухоглавци .
3
 
0
 
11
grainis до: ing5rov
преди 1 месец
Рекламирам ***.
1
 
2
 
10
khao до: grainis
преди 1 месец
Няма профилна снимка
бухахахахахахаха

Още от Bloomberg TV
А. Баева: От началото на пандемията са фалирали 15% от ритейл компаниите