Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Подходящ ли е моментът за влизане на интересни позиции на пазара

Не можем да предвидим каква ще бъде дълбочината на корекция на пазарите и дали няма да премине в мечи пазар, коментира Павел Бандилов

Подходящ ли е моментът за влизане на интересни позиции на пазара

Подът на Нюйоркската фондова борса. Снимка: gettyimages

Още по темата
Сега може да се окаже подходящ момент за влизане на интересни позиции на пазара. Когато се случва периодично, това изглажда рисковете и дисбалансите при високи или ниски цени, прогнозира в в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "Светът е бизнес",  Павел Бандилов, директор на BPD Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ.

Той определи решението за инвестиции като бягане на дълго разстояние. “Не трябва да купуваме или продаваме от днес за утре. Когато хората са наплашени, те спират да потребяват - това е като резултат от самореализиращо се пророчество. В пазарни ситуации като настоящата човек трябва да е рационален, не емоционален”, обясни експертът.

По думите му коронавирусът няма как да не окаже влияние върху икономиката.

“Само на американския пазар през тези дни бяха изтрити 2,5 трлн. щатски долара, посочи Бандилов и припомни, че след Apple и Microsoft промени своята прогноза за печалба за третото тримесечие в негативна посока. – Не можем да предвидим каква ще бъде дълбочината на корекция на пазарите и дали няма да премине в мечи пазар."

Още по темата

Бандилов посочи, че PMI индексите, които следят потребителското поведение, в момента не са в отрицателната плоскост, която очакваме вследствие на коронавируса.

Според него биткойнът не е актив убежище. "Инвеститорите търсят своето спасение в облигации и по-стандартни валути, които са на мода, когато има страхове на пазара", коментира той.

"При бъдеща криза Европейската централна банка няма "куршуми", които да използва, заради отрицателните лихви. Имаме липса на потребление, не на ликвидност", анализира ситуацията директорът на BPD Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

2
 
2
 
1
преди 6 месеца
ми аз съм влязъл 14 long put verticals и 10 short call verticals 2900/2950/3000 за 15 май дали е интересна де да знам, аз искам да седи у тоя диапазон или да пъпло леко нагори, па после ше видиме, а и дълго газ за подскок юни 1.9/1.7 put verticals да видиме че нещо ного я мачкат тая газ ше я подаряват сигур ....

Още от Bloomberg TV
Фед ли е причината пазарите да са в отбранителна позиция?