Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Васил Банов: Балонът на биткойна трябва да се спука и ще се спука

2017 г. бе изключително добра за технологичните компании, те са добре снаряжени за бъдещи успехи, твърди председателят на АТБ

Васил Банов: Балонът на биткойна трябва да се спука и ще се спука

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Когато легендарният трейдър Лари Уилямс, който е патрон на Асоциацията на трейдърите в България (АТБ), разговаря с председателя на организацията Васил Банов по темата за криптовалутите и биткойна, той признава, че е „вече твърде стар за тези неща и не ги разбира“.

Самият Банов също не ги разбира добре. 

Още по темата

„Поне за мен тази цена е нещо ненормално, със сигурност в момента има много силно купуване. Чисто пазарно това значи, че има няколко големи играчи, които са с голяма експозиция и търсят в момента начини за дистрибуция. Тази дистрибуция може да са фючърсите, имаше и идея за дистрибуция чрез други криптовалути. Но според мен става дума за балон. Вярвам, в криптовалутите и блокчейна, че те имат бъдеще, но тази цена е прекалена“, каза по време на участието си в технологичното предаване UpDate Васил Банов. 

Той е на мнение, че "балонът на биткойна" трябва да се спука и ще се спука. „Въпросът е, че може преди това цената да се покачи много. Фючърсите ще добавят елемент на ливъридж и ще създадат възможност за дистрибуция. Но някои от криптовалутите ще заместят биткойна със сигурност“, пояснява специалистът.

Той коментира и представянето на технологичните компании на Wall Street през годината.  Според него 2017 г. е била изключително добра, не само за технологичните компании, а като цяло за американския пазар на акции на фона на „страхотен възходящ тренд“.

„Но сме далече от някакви върхове. През последните няколко седмици се забелязва спад при технологичните акции, което е напълно нормално, тъй като те започнаха за завземат все по-голям процент в портфейлите на професионалните инвеститори и беше редно да се поличи ребалансиране, така че да влязат в нормални стойности. 

Лесното финансиране на всякакъв вид финансиране, особено в технологичния сектор, означава, че гигантите са си финансирали проекти за бъдещите поне 20 години. Тоест, очаква се те да растат, разбира се, с известни флуктоации“, поясни Банов.

Облягайки се на статистиката, той очаква сега да стенем свидетели на едно Коледно покачване поне до края на годината. Според него в началото на годината може да очакваме спад, който е нормален, но няма да е огромен. „Очаквам 2018 г. да предостави следващия удобен момент за покупки“, каза още специалистът.

Вижте целия разговор във видео материала! 

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 5492   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Деляна Петкова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (12)

   1| 2    
0
 
0
 
12
khao до: Sakamano
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
що да е признак за невежество ? Твоя коментар е признак за такова, за мрежови специалист имам серификат издаден от световно призната организация, за биткоин би ли ми показал къде се предлага такова нещо като си толкова веж ? ... как да ти обясня че се биеш на моя територия и само се изладаш по тема която изобщо не отбираш :):)
0
 
0
 
11
khao до: Sakamano
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
благодаря че потвърди моите подозрения с този коментар :):)
1
 
4
 
10
Стоян Петров до: Sakamano
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Извинявам се че се намесвам в диспута Ви с khao, но мисля че той е загрижен докато си пишете да не са ти хакнали биткойните, а не намеква ехидно-пренебрежително-подигравателно-саркастично-лицемерно-насмешливо-назидателно че нямаш койни.
1
 
2
 
9
Sakamano до: khao
преди 9 месеца
Това че си копал биткойни не те прави компетентен, също както това че ползваш интернет не те прави мрежов специалист. Самият факт, че изтъкваш този довод е признак на невежество. А колко биткойни имам - ще се опитам да го кажа учтиво - не ти влиза в работата!
2
 
0
 
8
khao до: Sakamano
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
не се правя! гарантирам ти че повече биткоини от теб съм изкопал !
ти колко имаш ? питам не зада се заяждам, а зада разбера какъв друг доесег освен от медиите имаш.. та чакам отговор да ми докажеш че съм некомпетентен :):)

Още от Bloomberg TV
Експерт: Българските банки са добре защитени