IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VMWare: Изкуственият интелект е ценен, но не може да замести напълно човека

Нищо не може да надмине човешката преценка за разбиране и обработване на структурирани и неструктурирани данни, твърди вицепрезидентът на VMware Кати Чау

08:41 | 08.04.19 г.
VMWare: Изкуственият интелект е ценен, но не може да замести напълно човека

Умните технологии в съвременния свят заемат една огромна част от живота на човек, но те продължават да имат нужда от човешка намеса в определени сфери и това няма как да се промени. Това мнение застъпи Кати Чау, вицепрезидент развойна дейност на VMware, по време на участието си в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria.

„Примерът с Boeing 737 MAX е отличен за системата на самопоправка, която има нужда от човешка намеса. Нищо не може да надмине човешката преценка за разбиране и обработване на всички структурирани и неструктурирани данни“.

Вицепрезидентът на VMware хвърля светлина и върху разработката на компанията, целяща да подобри самоуправлението на технологиите, там където това е възможно.

„Във VMware разработихме търсачка, диагностицираща експлоатационното представяне, която взема цялата информация от заявките за поддръжка от регресивните тестове, които провеждаме, както и външни ориентири в реално време от клиенти. Това е система за учене, която се фокусира върху намирането на първопричината в проблемите на експлоатацията. Това ще ни даде данни за изграждането на умна система за самоподдръжка, която няма нужда от наша намеса“.

Според Кати Чау роботите и изкуственият интелект ще "вземат тази част от професиите", които може да не са конкретно създадени за хората. Тоест, ще заематр професии, които изискват повтарящи се задачи и които в същото време имат отношение с много голям набор информация.

"Машинното обучение и изкуственият интелект трябва да са допълнение към това, което хората са способни да правят", твърди още мениджърът. 

Целия разговор вижте във видео материала!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още