IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ярон Брук: Битката между пазарите и държавата ще е дълга

Спорът ще продължи десетилетия, тъй като е фокусиран върху морал и фундаментални идеи

16:45 | 09.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Ярон Брук: Битката между пазарите и държавата ще е дълга

„Битката между пазарите и държавата ще е дълга и трудна”, коментира пред Bulgaria On Air д-р Ярон Брук, президент на Института „Айн Ранд”.

„Това е спор за морал и фундаментални идеи и ще продължи с десетилетия”, подчерта Брук. По думите му регулаторите потискат пазарите и не те могат да се развиват.

„Виждаме примерите в САЩ и Европа. Това, което трябва да направим, е да отделим правителството от пазарите и да ги оставим да правят това, което могат най-добре - да създават благоденствие и разцвет”, заяви още Брук. Той подчерта, че в основата на увеличаващите се призиви за засилване на регулациите стои идеологията, че „държавата може да разреши всички проблеми, че централизираното планиране е ключът към всичко”.

Какво мисли д-р Ярон Брук за това възможно ли е да съществува спонтанен пазарен ред, без да е гарантиран жизнения минимум на нуждаещите се, може да видите в предаването „Видимо и Невидимо” в неделя от 18.30 в ефира на Bulgaria On Air.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още