IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещи туроператори отмениха резервациите си в Египет

Туристическият бранш, който е основен източник на приходи за страната, губи заради политическата нестабилност

15:30 | 17.08.13 г.
Водещи туроператори отмениха резервациите си в Египет

Германският туристически оператор ТУИ и компанията Томас Кук, отмениха резервациите си за Египет до 15 септември включително, съобщава телевизия Bulgaria on Air.

Двата туристически гиганта реагираха на препоръката на германското външно министерство, което призова гражданите на страната да се въздържат от пътувания в Египет. На германските клиенти, които вече са си резервирали пътувания до Египет, ще им бъдат предложени алтернативни екскурзии.

Засега ситуацията в курортите по Червено море е спокойна и напрежението в Кайро и други населени места не е засегнало туристите. За това от Томас Кук посочиха, че не се налага техните клиенти, които в момента почиват в Египет, да прекъсват преждевременно ваканцията си.

От ТУИ уточниха, че техните туристи в Египет могат да прекъснат почивката си само ако се притесняват за безопасността си. За тази цел те ще трябва да се обърнат към най-близкия египетски филиал на концерна.

От британския клон на ТУИ съобщиха, че техните британски келинти могат да продължат да пътуват до курортите в Червено море. Британските власти обаче призоваха своите гражданите, намиращи се на територията на Египет, да не излизат от хотелите и да чакат допълнителни нареждания.

В същото време Русия обяви, че подготвя план за изтеглянето на своите граждани от Египет. В момента в страната на фараоните летуват над 50 хиляди руснаци. 

В контекста на задълбочаващата се несигурност и на обявеното от местните власти извънредно положение българското Министерство на външните работи издаде препоръка българските граждани да не пътуват до северноафриканската държава, докато обстановката не се нормализира. Това е второ подобно съобщение на ведомството в рамките три дни.

От началото на политическата криза в Египет през 2011-та година туристическия бизнес, който е основен източник на приходи за страната, ежедневно губи милиони долари.

Вижте повече във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още