Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Банка кредитор най-вероятно ще поеме магазина на Carrefour в The Mall

Само Уникредит Булбанк е подала оферта в днешния търг за обекта

Най-вероятно Уникредит Булбанк ще поеме магазина на Carrefour в столичния търговски център The Mall.

На днешния търг за обекта само финансовата институция е подала оферта. Процедурата продължава и предстои да се види дали тя ще поеме магазина, научи Investor.bg от източник, близък до процедурата.

Припомняме, че частен съдебен изпълнител обяви за продажба магазина на Carrefour в търговския център The Mall на бул. „Цариградско шосе” в София. Обектът е най-големият за веригата, със застроена площ над 15 хил. кв. м, една втора идеална част от обособения подземен паркинг, складовите помещения и идеалните части от правото за строеж.

Исканата цена за обекта е 32,3 млн. лева.

От няколко години Carrefour има проблем с плащанията към доставчици. През последните няколко месеца бяха стартирани няколко дела за несъстоятелност на веригата от доставчици заради натрупани дългове.

Френската верига навлезе в България в разгара на кризата. Първият й магазин беше открит в Бургас през 2009 г. Магазинът в The Mall е един от първите на веригата в страната и беше открит през 2010 г. с откриването на търговския център.

През 2012 г. френската група се оттегли и българското дружество – КМБ България, стана собственост на гръцката Marinopoulos, която държи франчайз правата за България и останалите балкански държави.

От обявлението за принудителната продан се вижда, че върху предлаганите имоти има редица тежести, включително и ипотека от Уникредит Булбанк и няколко възбрани.

По статията работиха: автор Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
25
 
3
преди 3 години
Няма профилна снимка
Добре е, че се е намерил наемател за този магазин, но Уникредит Булбанк не финансираха ли и изграждането на този The Mall? Ако е така, то наемат магазина от себе си ли? Интересно...
0
 
30
 
2
преди 3 години
много време ги чакаха
одавна трябваше да им отворят делата за несъстоятелност
0
 
32
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Хахаха, иначе големи "бизнесмени" :-)

Още от България
Проптех създава огромни възможности за имотната индустрия