IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Перник проверява концесионните си договори, търси още инвеститори

Администрацията ще отдаде отново на концесия разрушена ски писта, продава и част от спортните имоти

14:50 | 30.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Община Перник проверява концесионните си договори, търси още инвеститори

Община Перник ще проверява дали подписаните концесионни договори се спазват коректно, съобщи кметът на града Иван Иванов, цитиран от БТА. Общината смята да направи и ревизия на всички сключени от предишната управа договори.

Припомняме, че наскоро кметът обяви, че Перник на практика е във фалит и поиска помощ от държавата. Очаква се правителството да окаже подкрепа на закъсалата община, а местната власт смята да изтегли кредит за изплащане на сумите по наложените от частни съдебни изпълнители запори на банковите сметки.

Перник ще учреди и нова концесия за разрушената ски писта в местността "Цоцевица" край града, заяви още Иванов. Съоръжението е строено преди 1989 година, а трасето му е било застлано с изкуствена настилка, която впоследствие е била унищожена.

Веднъж вече обектът е даван на концесия, но договорът е прекратен, заради неизпълнение на поетите от концесионера ангажименти.

Закъсалата финансово община смята да продава и други бивши спортни имоти, сред които е ледената пързалка в квартал "Изток". Обектите са включени в Програмата за управление на общинската собственост за 2015 година.

Приходи за общинската хазна ще се търсят и с учредяване на концесии и публично-частно партньорство за части от училищни дворове. Тази идея до момента не е била развита въпреки обявения интерес от страна на инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още