Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Правителството определи концесионери на четири морски плажа

"Къмпинг Южен Бряг" взема концесията на "Къмпинг Градина" за срок от 20 години

Правителството определи концесионери на четири морски плажа

Снимка: Pixabay.com

Правителството определи концесионери на четири морски плажове на редовното си заседание в сряда.

Дружеството „Къмпинг Южен Бряг“ ЕООД взема за 20 години концесията на морски плаж „Къмпинг Градина“ в община Созопол. Концесионерът се задължава за целия срок на договора да предоставя цена за един чадър в размер до 7 лв. с ДДС и цена за един шезлонг в размер до 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е малко над 90 700 лв. без ДДС. За срока на концесията ще бъдат направени и инвестиции за подобряване на достъпа до морски плаж в размер на близо 231 300 лв. с ДДС.

Още по темата
Нов концесионер за 20-годишен срок има и морски плаж „Поморие-юг“ в община Поморие. Това е „ИТ Марина бряг“ ЕООД. Концесионерът се задължава за целия срок на концесионния договор да предоставя един чадър на цена до 10 лева с ДДС и един шезлонг на цена до 10 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е малко над 200 хил. лв. без ДДС. Предвидените инвестиции, свързани с подобряване на облика на морския плаж за срока на концесията, са близо 207 хил. лв. с ДДС.

„Бийч Ревю“ ООД е определен за концесионер на морски плаж „Обзор - Мотела“ в община Несебър. Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя един чадър на цена до 10 лева с ДДС и един шезлонг на цена до 10 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е малко над 115 хил. лв. без ДДС.

За концесионер на морски плаж „Дюни“ в община Созопол е определено дружеството „Дюни“ АД. Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за един чадър до 10 лв. с ДДС и цена за един шезлонг до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на близо 149 хил. лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж, е в размер на 78 722 лв. с включен ДДС.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Консултант: Пандемията може да изтрие 20-30% от търсенето на офиси в София