IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Динко Геров: Загубата е за моя сметка и се дължи на техническа грешка

Брокерът, чиито сделки с акции на Холдинг Пътища му донесе загуба за 170 хил. лв., не е глобяван от борсата заради този случай

12:51 | 30.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Динко Геров: Загубата е за моя сметка и се дължи на техническа грешка

Загубата от 170 хил. лв., която стана факт при сделки с акции на Холдинг Пътища, ще се поеме от брокера, извършил сделките – Динко Геров, уточни за Investor.bg самият той, допълвайки, че случката няма да се отрази на посредника Златен Лев Брокери ООД, нито на неговите клиенти.

„Това, което исках да направя, бе да продам за мой клиент 1 акция на HDPAT. С него коментирахме на каква цена да си пусне поръчката, тъй като в този момент той бе на екрана до мен и виждаше котировките. Първоначалното му желание бе да се пусне поръчката на 1200 лева, но в последните секунди той промени това си желание и ми каза да я пускам „пазарна”. А аз в това време говорех по телефона и пореди това съм объркал полетата „цена” и „количество” и в полето „количество” съм написал 1200. Ако не бях пуснал пазарна поръчка, естествено нищо нямаше да стане, тъй като цена 1 (един) лев е далеч извън ценовите ограничения“, обясни Геров.

По думите му санкцията от БФБ-София няма нищо общо с въпросния случай, тъй като тя е за предишни негови нарушения. „Във въпросния ден в крайна сметка аз като брокер и „Златен лев брокери” ООД като посредник нямаме „грехове” към борсата, с изключение на това, че първо съм продал нещо, което нямам, а в последствие съм го възстановил“, допълва той.

Използвам и случая да изкажа моята благодарност на всички колеги, които, вярвам, положиха усилия да убедят клиентите си да „развалят” сделките, за да имам претенции към БФБ-София за отмяна на същите, но за мое съжаление в по-голямата си част мисията бе неуспешна и се наложи да „затворя” сделката в последните минути на сесията“, каза още Геров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още