Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Павел Хрисков: Работодателите преоцениха дистанционната работа

Едва 30% от компаниите искат да им се внедрят IT решения, а 10% ще се възползват от мярката в помощ на бизнеса, посочи управляващият партньор на Консендо България

гледано: 3818   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Ситуацията след коронавируса няма как да бъде отново същата.  Работодателите преоцениха необходимостта от големи офис пространства и осъзнаха, че служителите им могат да работят и от домовете си
. При всички положения Covid-19 ще остави поне тази следа. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването “В развитие”, Павел Хрисков, управляващ партньор на "Консендо България".
Още по темата

“Мениджърите видяха, че не е толкова страшно да не могат да контролират служителите си - голяма част от тях отчитат увеличение на ефективността”, посочи той.

Хрисков коментира отражението на пандемията върху микро и малките компании у нас. Той отбеляза, че за голяма част от тях се е наложило да станат по-гъвкави, но много от тези фирми изостават по отношение на дигиталната трансформация.

“Дигитализацията е момент, в който всяка една комуникация, всеки един процес - дори производствен, да има дигитална следа. Липсата на дигитална трансформация създава страх в предприемачите да приемат промени за бизнеса си, което води до забавяне”, изтъкна Хрисков.

По думите му причините за проблема са комплексни, включително по отношение на забавящата се цялостна трансформацията в държавния сектор.

Според управляващия партньор на "Консендо България" много често технологиите се възприемат като играчки, а не системи за успешен бизнес, които показват силните и слабите страни на работата.

Хрисков прогнозира, че пандемията с коронавируса ще преоцени ефективността и производителността.

Той съветва да се следят производствените процеси и поръчките, както и комуникацията между работниците и отговорностите им, но подчерта, че успешните решения зависят от дигитализацията. Хрисков е на мнение, че когато се отделят инвестиции, особено с IT технологии , компаниите имат повече перспективи за излизане на чужди пазари.

Едва 30% от компаниите проявяват интерес да им се внедрят IT решения, въпреки че има ваучерна схема от държавата, която ще подпомогне бизнеса им“, посочи Хрисков и напомни, че няма административни пречки това да стане по-бързо. 

Той е категоричен, че фирмите така се оправдават и информира, че едва 10% от фирмите, с които са разговаряли в "Консендо България" може би ще се възползват от държавната помощ, като мярката ще бъде отворена скоро.

Каква е рецептата за печеливш бизнес? Защо понякога мениджърите не могат да вземат адекватни мерки за работата на фирмите си?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Кадър на деня за 18 април