IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московското летище „Шереметиево“ спира инвестиционните проекти

Операторът на съоръжението стартира антикризисни мерки и затвори два международни терминала

15:22 | 16.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Намиращото се край Москва Летище „Шереметиево“ затвори два международни терминала и спря използването на трета писта като част от антикризисните мерки на фона на спада на трафика, се казва в изявление на летището. Операторът на летището също така е спрял всички свои инвестиционни проекти.

„Международно летище „Шереметиево" (МЛС) разработи комплекс от антикризисни мерки във всички сфери на групата компании "Шереметиево" по време на значителното намаляване на производственото натоварване поради наложените ограничения в сферата на международните въздушни превози", се казва в съобщението.

Сред антикризисните мерки влизат значително намаляване на непроизводствените разходи, оптимизиране на техническите процеси, промяна на графика на междутерминалните железопътни преходи (между терминалите ще се движи един влак, а не два), предава „ТАСС“.

Терминал D е затворен от 15 март, напомнят от летището. Всички полети от Терминал D са преместени на Терминали C и B. Многоетажният паркинг и движението на площада пред терминала също са затворени.

„Международните полети на Belavia (заминаващи), Armenia Airlines, Vietnam Airlines, Corendon Airlines, Korean Air, Mongolian Airlines, „Аерофлот“ (полети до EAEC), Cham Wings Airlines, Air India, Air Serbia за пристигане и заминаване от Терминал D бяха прехвърлени на Терминал C. Вътрешните полети на „Аерофлот“, „Россия“, „Победа“, „Ямал“, „Икар“, Nordwind Airlines, „Северстал“ и „Белавиа“ при пристигане се обслужват на Терминал В“, допълват от летището.

„Шереметиево“ вече преустанови работата на някои терминали по време на пика на пандемията. След отшумяването на болестта полетите на руските авиокомпании в чужбина бяха възобновени, а терминалите заработиха отново. Но санкциите на Запада заради руската инвазия в Украйна заличват този прогрес. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още