Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Университетските IT специалности и финанси – най-предпочитани от гимназистите

За пръв път от ВУЗФ наблюдават толкова силен интерес сред гимназистите към бакалавърските програми, свързани с бизнеса, финансите и продажбите

Университетските IT специалности и финанси – най-предпочитани от гимназистите

Гимназистите проявяват най-голям интерес към бакалавърски специалности, свързани с IT сферата, финансите и бизнес мениджмънта. Това стана ясно на дискусия относно професиите на бъдещето, която се проведе във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Още по темата

На нея присъстваха около 20 ученици от средни училища с икономически профил  в страната и техни учители. За пръв път от ВУЗФ наблюдават толкова засилен интерес сред гимназистите към бакалавърските програми, свързани с бизнеса, финансите и продажбите.

По време на дискусията, освен нагласите на учениците каква да бъде специалността, която искат да изучават занапред, професори и преподаватели очертаха пред тях кои са професиите на бъдещето и в кои сфери на бизнеса се очаква да се търсят най-много кадри през следващите години.

Прогнозите им са, че бизнесът ще има нужда от добри мениджъри, които освен специалисти в сферата си, са  дипломатични и находчиви. Затова препоръчаха гимназистите да се ориентират и към бакалавърски специалности като „Бизнес психология и човешки ресурси“, „Бизнес  икономика, предприемачество и инвоации“ и „Бизнес информационни системи и комуникации“.

Дискусията във ВУЗФ се проведе като част от едноседмичната национална образователна програма „Небанковия финансов сектор“, организирана от Комисията за финансов надзор (КФН), фондация „Атанас Буров” и Министерството на образованието и науката (МОН).

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Други ВУЗФ

Последни новини

Коментари (2)

0
 
0
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
човек ще каже че в Б-я има само един университет :):)
0
 
2
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
тъкмо го купихте унито и веднага почнахте да го лансирате с ПР статии :)

Още от Други
ВУЗФ спечели две награди за новаторски подход във висшето образование