IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централните банки удължиха действието на споразумението за доларовата ликвидност

Фед, ЕЦБ и централните банки на Англия, Канада и Швейцария подновиха и двустранните си споразумения за осигуряване на ликвидност във всяка от техните валути

20:43 | 13.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Централните банки удължиха действието на споразумението за доларовата ликвидност

Американският Федерален резерв и останалите големи централни банки удължиха с още една година действието на настоящото временно споразумение за осигуряване на доларова ликвидност, съобщи MarketWatch.

В съобщение на Фед, Европейската централна банка и централните банки на Англия, Канада и Швейцария финансовите институции обявиха, че новият срок, до който ще действа сключеното споразумение, е 1 феврури 2014 г.

Банките удължават също и временните двустранни споразумения за ликвидността, които ще им позволят да я осигурят във всяка от съответните валути, ако това е необходимо.

Японската централна банка ще обсъди удължаването на срока на действие на двете споразумения на следващото си заседание, посветено на монетарната политика, са добавя в съобщението.

Анализатори смятат, че мерките са насочени към облекчаване на натиска на финансовите пазари.

Според условията на програмата Фед осигурява доларова ликвидност на останалите централни банки, обменяйки американската валута срещу техните. На свой ред централните банки използват аукциони, за да кредитират в долари финансовите институции, намиращи се под тяхната юрисдикция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още