IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдбата на Дилма Русеф ще стане ясна до края на месеца

Процедурата по импийчмънт срещу бразилския президент навлиза във финалната си фаза на 25 август

22:39 | 12.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Съдбата на Дилма Русеф ще стане ясна до края на месеца

Процедурата по отстранявавето на бразилския президент Дилма Русеф навлиза във финалната си фаза на 25 август, съобщават бразилските медии, цитирани от ТАСС. Новината беше разпространена от адвоката на Русеф - Жозе Едуарду Кардозу.

Според бразилското законодателство процедурата може да отнеме до пет работни дни. Това означава, че ако няма непредвидени обстоятелства, окончателната съдба на Русеф ще стане ясна до края на месеца.

Дилма Русеф беше временно отстранена от поста си след обвинения за финансови нарушения. Нейните противници вече коментираха, че правят всичко възможно, за да ускорят процеса по нейното окончателно отстраняване. Те са готови да намалят броя на свидетелите, които да бъдат изслушани пред сенаторите.

При това положение надеждите са, че процедурата ще приключи само за три работни дни.

Според ТАСС подобно бързане е свързано с желанието на вицепрезидента Мишел Темер, който в момента замества Русеф начело на страната, да участва на срещата на Г20 в началото на септември като пълноправен държавен глава на Бразилия.

На 10 август горната камара на парламента Федералният сенат одобри продължаване на процедурата по импийчмънт на Дилма Русеф. Сенаторите ще преценят всички факти, ще изслушат защитата и обвинението и изявленията на свидетелите.

Ако при гласуването искането за импийчмънт не събере необходимият брой гласове от сенаторите (повече от 2/3), Русеф може да се завърне на поста си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още