Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Corinth Pipeworks ще доставя тръбите за изграждането на интерконектора с Гърция

Стойността на договора е 58, 23 млн. евро

Corinth Pipeworks ще доставя тръбите за изграждането на интерконектора с Гърция

Снимка: Ройтерс

Гръцката компания Corinth Pipeworks Industry S.A. беше избрана да произвежда и доставя тръби за изграждането на газовата връзка между Гърция и България, съобщават от проектното дружество „Ай Си Джи Би“ АД.

От него посочват, че са финализирали ограничената процедура за възлагане на обществена поръчка за производство и доставка на тръби за изграждане на междусистемната връзка Гърция–България. 

Още по темата

Процедурата за възлагане на обществената поръчка беше обявена в края на 2017 г. и се проведе като ограничена процедура в две фази – предварителен подбор и подаване на оферти. В първата фаза на процедурата заявления за участие постъпиха от 11 кандидати, като до втора фаза бяха допуснати трима - Erciyas Celik Boru Sanayi A.S., Топливо -2 ЕООД и Corinth Pipeworks Industry S.A.

И трите кандидата са подали оферти във втората фаза на процедурата.

“След извършване на детайлна техническа оценка, включително посещения на място във всяка една от фабриките на участниците, е установено, че техническото предложение на участника Corinth Pipeworks Industry S.A. съответства изцяло на техническата спецификация, включително демонстрира преимущества, които надграждат значително минималните изисквания на възложителя”, информират от „Ай Си Джи Би“.

Изпълнителните директори на проектната компания изразиха своята удовлетвореност от успешното финализиране на търга и изтъкнаха, че приключването на процедурата е една от най-важните и последни крачки преди старта на строителството на интерконектора Гърция-България.

В хода на процедурата участникът Erciyas Celik Boru Sanayi A.S е уведомил възложителя, че не може да удължи срока на валидност на офертата, което е основание за изключване от по-нататъшно участие. Другият участник Топливо -2 ЕООД е подал техническо предложение, което не покрива в пълна степен изискванията на техническата спецификация, поради което е взето решение да не се допуска до техническа оценка.

Процедурата по доставка на тръби е една от двете най-важни обществени поръчки, които обезпечават старта на строителството за изграждане на междусистемната газова връзка Гърция – България. Договорът ще се изпълнява за период от дванадесет месеца, като първите доставки трябва да се реализират до четири месеца от стартиране на договора.

Доставката на тръбите е предназначена за цялото трасе на газопровода, както на територията на България, така и на Гърция.

Стойността на договора е 58, 23 млн. евро, което представлява общата твърда цена на доставката.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
БНЕБ отчита рекорден обем на търговията в сегмент „Ден напред“ през юли