Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

ЕНЕРГО-ПРО дигитализира услугите по присъединяване към мрежата на ВЕИ инсталации

Новият електронен портал ВЦОК улеснява значително клиентите, тъй като се намалява до минимум необходимостта от попълване на хартиени заявления

ЕНЕРГО-ПРО дигитализира услугите по присъединяване към мрежата на ВЕИ инсталации

Снимка: Bloomberg L.P.

Електроразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО пусна проект Виртуален Център за обслужване на клиенти (ВЦОК), започнат през 2020 г. В него поетапно са разработени и внедрени в онлайн платформата www.my.energo-pro.bg всички стъпки, необходими за процедурата по присъединяване към електроразпределителната мрежа в Североизточна България, съобщават от компанията. 

Още по темата

За да започне самостоятелно процеса, клиентът заявява еднократно ПИК код в Център за обслужване, след което подава онлайн своето заявление за присъединяване и прилага документи. По този начин клиентът има възможност освен да заяви онлайн и да проследява статуса на изпълнение в платформата, да е информиран за стъпките, които предстоят до приключване на процедурата, посочват от ЕНЕРГО-ПРО.

С новият електронен портал ВЦОК се намалява до минимум необходимостта от попълване на хартиени заявления, разпечатване на документи и посещаване на физически офис за всеки етап от процедурата по присъединяване.

Като част от проекта ВЦОК на ЕНЕРГО-ПРО през юни на всички гишета във физическите центрове за обслужване на клиенти са инсталирани таблети за подписване на част от документите. Едно от последните нововъведения в портала е възможността за подаване на заявления за присъединяване на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). В следващи етапи на проекта се планира дигитализиране и на други услуги на компанията, като в най-близък план предстои въвеждането на онлайн подаване на заявления за встъпване в договорни отношения с ЕРП Север и ЕНЕРГО-ПРО Продажби.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
"Булгаргаз": Без IGB не можем да внасяме пълния обем газ от Азербайджан