IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Инерком" са запознали CEZ с искането на България да участва в сделката

На среща в Прага е била обсъдена и темата за съгласуването на действия във връзка с процедурата по подаване на уведомление пред КЗК

00:12 | 07.03.18 г.
<p>
	<em>Собственикът на &bdquo;Инерком&rdquo; Гинка Върбакова.&nbsp;</em><em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Собственикът на „Инерком” Гинка Върбакова. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Днес следобед в Прага се е състояла среща между представители на CEZ и „Инерком България“, съобщиха от пресцентъра на българското дружество.

На срещата представителите на „Инерком България“ са запознали CEZ с искането на българската държава да участва в сделката.

Тези разговори се налагат след промяната в позицията на правителството. Първоначално позицията на властта беше, че сделката е между частни компании и държавата няма място. След среща с купувача Гинка Върбакова обаче премиерът Бойко Борисов промени намерението си и вече поиска да има контрол върху сделката и придобиваното дружество.

На срещата в Прага е била обсъдена и темата за съгласуването на действия съгласно подписания договор между двете страни във връзка с процедурата по подаване на уведомление пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) по реда на чл. 79 ал. 1 от Закона за защита на конкуренцията.

Очаква се разговорите да продължат и през следващите дни, като от „Инерком България“ посочват, че ще информират всички заинтересовани страни за резултата от тях.

Темата можете да следите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още