Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Bank of America мести дейността си от Лондон в Дъблин заради Brexit

Ще бъдат засегнати служителите във финансовия отдел, отдела за управлението на риска, за правно обслужване, технологии и кредитиране

Bank of America мести дейността си от Лондон в Дъблин заради Brexit

Снимка: Архив Ройтерс

Bank of America приключи с преместването на банковите и финансовите си операции от Лондон в Европа, прехвърляйки ги в нова централа в Дъблин, съобщи днес банката, цитирана от Ройтерс, след като получи всичките необходими регулаторни и съдебни одобрения.

Още по темата

Международните банки създават дъщерни дружества в ЕС, за да са сигурни, че ще продължат да обслужват клиентите си. Лондонските им дружества може да загубят правото да оперират в ЕС, а излизането на Великобритания от ЕС все още е изпълнено с несигурност.

Като част от приготовленията за Brexit, Bank of America обяви миналата година, че ще слее Bank of America Merrill Lynch International, базираното в Лондон свое дъщерно дружество, с ирландското си подразделение в Дъблин.

Миналата година Bank of America се превърна в първата американска банка, която избра Дъблин за новата си централа за операциите си в ЕС. Разрастващият се финансов център в ирландската столица се конкурира с Франкфурт и Париж, за да привлече напускащите Лондон компании.

Bank of America ще премести до 125 работни места от Великобритания, най-вече в Ирландия, като част от предприетите действия, се посочва в корпоративната информация, с която Ройтерс се е запознал по-рано през годината.

Банката информира, че ще бъдат засегнати служителите във финансовия отдел, отдела за управлението на риска, за правно обслужване, технологии и кредитиране. Тези ходове ще бъдат комбинация от преместване на служителите и наемане на нови, като този процес, започнал през юли, ще продължи до декември тази година. 

Предприетите действия са първата фаза от преместването на работните места, втората фаза ще стане възможна в зависимост от изхода на преговорите на Великобритания с ЕС, обяви банката. Втората фаза ще доведе най-вече до преместване на работни места във Франция, а също така и в Ирландия, Германия и други локации.

Bank of America оповести днес, че в момента в Дъблин работят 800 служители и че новите ѝ европейски централи ще оперират чрез клоновете ѝ в Амстердам, Брюксел, Франкфурт, Лондон, Мадрид, Милано, Париж и Цюрих. 

/БТА/

По статията работи: Виктория Тошкова
Още по темата: Европа Bank of America Brexit

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Берлинското летище е финансово подсигурено само до февруари