IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на безработните в Германия бележи спад през февруари

2,3 млн. души са регистрирани като безработни в страната

13:29 | 29.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Въпреки продължаващия икономически спад в Германия, броят на безработните в страната е спаднал с 30 хил. от януари до края на февруари, пише германското издание Die Zeit. 

Според Детлеф Шийле, ръководител на Федералната агенция по заетостта (BA), от една страна, и мекото време е довело до сезонно намаляване в броя на безработните. В момента 2,3 милиона души са регистрирани като такива в Германия. Нивото на безработица остава непроменено - 5,3%.

"Все още има признаци на икономическа слабост на пазара на труда, като цяло обаче той запазва стабилност", заяви Детлеф Шееле. В момента той е с 23 хил. по-висок, отколкото през февруари 2019 г.

Общата статистика според Федералната агенция по заетостта през февруари 2020 г. обхваща 3,33 млн. души, което е с 25 хил. повече спрямо година по-рано.

През февруари 885 хил. души са получили обезщетения за безработица - с 50 хил. повече, отколкото преди година.

Според Федералната статистическа служба броят на заетите през януари се е увеличил сезонно с 18 хил. спрямо този през декември 2019 г. Това означава, че през януари са били заети 45,08 млн. души.

През февруари общо 334 хил. кандидати са били регистрирани в агенциите по заетостта и центровете за работа за стажантски позиции. Регистрирани са 424 000 стажантски места, с 23 хил. по-малко в сравнение с предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още