Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Десислава Кръстева: Фалитите в хотелиерския и ресторантьорския сектор са неизбежни

Пътуването с международен транспорт поставя предизвикателства – ЕК препоръчва намален капацитет на превозните средства, но няма за това разписания, коментира адвокат

Десислава Кръстева: Фалитите в хотелиерския и ресторантьорския сектор са неизбежни

Снимка: Архив Ройтерс

Ситуацията за хотелиерите и ресторантьорите е много тежка. Европейската комисия продължава да настоява да се изплащат обезщетения към клиентите за отменените им пътувания, докато търговските субекти са лишени от всякакви приходи. Идеята е да се предоставят ваучери, които гарантират компенсации дори при изпадането на неплатежоспособност на доставчика на дадена услуга - ще видим много фалити в сектора, това е неизбежно.

Още по темата

Това прогнозира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria адвокат Десислава Кръстева, съдружник в "Димитров, Петров & Ко.".

Тя коментира препоръките на Европейската комисия за възстановяване на свободното движение в рамките на Европейския съюз в условия на пандемия с коронавирус.

По отношение на евентуалната опасност за България от влизането на хора от страни, тежко засегнати от пандемията, Кръстева обясни, че мерките предвиждат отваряне на границите, което да има предвид нивото на тестване в отделните държави, нивото на заразяване, способността на здравните им системи.

Идеята е да има съобразяване с епидемичната обстановка, отбеляза тя и добави, че според ЕК на сезонните работници трябва да се осигури свободен достъп до техните работни места, те не трябва да бъдат третирани дискриминационно. - Това, разбира се, не означава пренебрегване на мерките за предотвратяване на разрастването на заразата.“

Адвокатът очаква предизвикателство да се окажат пътуванията с международен транспорт, тъй като в препоръките на ЕК има разписания, предвиждащи намален капацитет на превозните средства, но липсват точни изисквания.

“Много са мерките, предизвикателството е голямо, особено пред въздушния транспорт”, отбеляза още Кръстева.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” може да гледате тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Ди Майо: Надяваме се ЕС да отвори отново границите си за италианци от 15 юни