IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EasyJet отменя над 200 полета

Европейската авиокомпания ще отмени около 24 полета на ден от лондонското летище Гетуик между 28 май и 6 юни

13:04 | 28.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Нискотарифният авиопревозвач easyJet ще отмени над 200 полета през следващите 10 дни поради закъснения на летищата и други ограничения, нарушаващи пътуванията по време на училищните ваканции във Великобритания, предаде Ройтерс.

Европейската авиокомпания е засегната от редица проблеми, тъй като премахването на ограниченията заради COVID доведе до възстановяване на пътуванията и много британски летища изпитват затруднения да наемат достатъчно наземен персонал. Същевременно easyJet има и проблеми с информационните си системи.

Компанията наскоро премахна по шест места от някои самолети A319, за да намали необходимия екипаж с един служител.

В изявление в събота авиопревозвачът заяви, че ще отмени около 24 полета на ден от лондонското летище Гетуик между 28 май и 6 юни. В четвъртък easyJet беше принудена да отмени около 200 полета поради ИТ проблем.

"Много съжаляваме за късното известие за някои от тези анулирания и неудобствата, причинени на клиентите, резервирали места за тези полети, но смятаме, че това е необходимо, за да осигурим надеждни услуги през този натоварен период", пише в съобщението.

"Клиентите получават информация от днес и им се предоставя възможност да променят резервацията си или да получат възстановяване на сумата и могат да кандидатстват за компенсация в съответствие с разпоредбите".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още