IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските пазари не успяха да изплуват на зелено и днес

Инвеститорите се опитаха да навигират между различни източници на политическа несигурност

18:51 | 06.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските пазари приключиха сесията с понижения, след като инвеститорите се опитаха да навигират между различни източници на политическа несигурност, съобщава CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 завърши с понижение от 0,2%, а повечето сектори не успяха да излязат на зелено. Търговците на дребно, суровинният сектор и телекомуникационните компании бяха сред най-зле представилите се.

Сред основните пазари лондонският индекс FTSE отчете спад от 0,86%, а френският САС – от 0,41%. Германският показател DAX записа минимална промяна в стойността си с понижение от едва 0,06%.

При търговците на дребно на фокус бяха няколко компании, обявили финансовите си отчети. Акциите на WM Morrison поевтиняха с 4,5%, след като компанията публикува по-слаб ръст на продажбите през миналото тримесечие. Базираният в Берлин моден търговец на дребно Zalando регистрира най-слабия си растеж на продажбите от основаването си преди 10 години. В резултат на това компанията отписа 8,4% от стойността на акциите си.

Хазартната компания William Hill, част от индекса FTSE 250, също имаше лош ден, макар че обяви, че ще удвои печалбата си до 2023 г. Анализаторите се позоваха на дългосрочните печалби от либерализирането на американския пазар, но отбелязаха и по-слабата търговия на водещи локации във Великобритания и новите правила за ротативките.

Швейцарската фирма за подбор Adecco и германските пощенски служби Deutsche Post обаче се представиха силно след добри отчети за третото тримесечие.

На валутните пазари паундът бе под натиск, след като британски депутат заяви, че явно Великобритания се насочва към Brexit без сделка.

В същото време финансовите министри от еврозоната продължават да притискат Италия да представи нов бюджет пред Европейската комисия и да сложи край на сегашния застой в разходните планове на страната. Финансовият министър на Италия заяви за CNBC, че ще продължи диалога с ЕС по новия проектобюджет.

Инвеститорите в цял свят следят и междинните избори в САЩ, които се провеждат днес и които могат да предизвикат сътресения на капиталовите пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още