IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция готви самостоятелен данък за интернет гигантите от 2019 г.

Давам си срок до март за постигане на споразумението за европейски данък за дигиталните гиганти, посочи Брюно льо Мер

13:00 | 06.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Брюно льо Мер <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Брюно льо Мер Снимка: Ройтерс

Франция планира да облага с данък дигиталните гиганти на национално равнище от 2019 година дори и държавите от Европейския съюз да не постигнат споразумение за данъците върху дигиталните приходи в блока. Това съобщи френският министър на финансите Брюно Льо Мер, цитиран от Ройтерс.

Финансовите министри на ЕС не успяха да се споразумеят за облагане на приходите от дигитална дейност във вторник въпреки френско-германския план в последната минута за спасяване на предложението, като се съсредоточи главно върху компании като Google и Facebook.

Давам си срок до март за постигане на споразумението за европейски данък за дигиталните гиганти, каза пред телевизия „Франс 2“ Льо Мер.

Ако не се получи, ще действаме на национално равнище от 2019 година, допълни той.
Провалът в Брюксел тази седмица бе удар за френския президент Еманюел Макрон, чието правителство инвестира значителен политически капитал в този данък.

Това се случва и в момент когато френските власти са залети от вълна на национални протести срещу високите разходи за живот и икономическата политика, възприемана от мнозина като благоприятстваща едрия бизнес и богатите, без да се оказва подкрепа на бедните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още