IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жителите на Барселона са призовани да си стоят у дома

Регионалните власти издават препоръчителни мерки, за да не се стига до нова задължителна блокада

15:36 | 17.07.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Регионалните власти на Каталуния призоваха жителите на Барселона да не напускат домовете си без наложителна причина и да не се събират в групи от повече от десет души заради ръста на случаите на новия коронавирус Covid-19, съобщава Ройтерс.

Задължително блокиране на града обаче засега не се планира, а препоръките имат за цел да избегнат точно това.

Жителите на Барселона, която е една от горещите точки на туризма в Испания, се насърчават да пазаруват онлайн и да излизат извън дома си само когато това е абсолютно необходимо, коментираха регионални представители на пресконференция.

Културните и спортните събития също ще бъдат ограничени.

Каталунската столица - дом на 1,6 милиона души и един от най-посещаваните градове в Европа, отчита ръст на заразените с коронавируса от миналата седмица.

Междувременно властите в Северна Испания обявиха, че над 90 000 норки трябва да бъдат избити във ферма, след като около 90 животни са дали положителен тест за коронавирус. Регионалното правителство в Арагон заяви, че трябва да предприеме "драстичната" мярка, която засяга 92 700 норки в съответствие с националните закони за здравето на животните.

Стопанството е държано в изолация от 22 май заради положителни резултати на седем работници там.

Местните власти не са сигурни дали вирусът се е предавал от работниците на животните или обратното, но казват, че са сигурни, че вирусът е там и се осъществява предаване между животните.

Инфекции с актуалния коронавирус са регистрирани в около 24 ферми за норки, казва се в изявление на министерството на земеделието, публикувано по-рано тази седмица. Няколко служители в тези ферми също са дали положителни тестове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още