IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондонската борса иска да погълне Refinitiv

Сливането би засилило позицията на LSE като доставчик на информационни услуги

13:05 | 27.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Операторът на лондонската фондова борса London Stock Exchange (LSE) преговаря според вътрешни източници с доставчика на финансови данни Refinitive за сливане. Въпреки това все още няма съгласие по детайлите и преговорите могат да се провалят, предава Ройтерс.

Refinitive е бившото подразделение за финансови пазари на Thomson Reuters, което беше отделено през 2018 г. в рамките на сделка за милиарди долари с инвестиционната компания Blackstone. Thomson Reuters все още държи миноритарен дял в Refinitiv.

Засега от споменатите компании не коментират темата. 

Сливането би засилило позицията на LSE като доставчик на информационни услуги. Борсовият оператор насърчава този бизнес, защото обещава по-постоянни приходи от търговския бизнес (с търговия на акции, б. ред.). Продажбата на финансовото поделение на Thomson Reuters на Blackstone бе завършено през октомври. 45% от компанията, която бе преименувана на Refinitive, все още е собственост на доставчика на данни и новини Thomson Reuters, компанията майка на агенция Ройтерс.

Refinitiv е в пряка конкуренция с Bloomberg, както и с подразделението Dow Jones на News Corp при услугите за продажба на данни, аналитични и търговски инструменти на Wall Street.

Акциите на Thomson Reuters, котирани на американския пазар, достигнаха рекордните 70,12 долара за акция след първия доклад за сделката на Financial Times. Листнатите в Канада акции на местната група поскъпнаха с 4,5%, а рефинансираните облигации също се радват на силно търсене.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още