IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa отменя 148 полета от Мюнхен

Стачката на пилотите от синдиката Cockpit на този етап не засяга полетите до София

09:30 | 10.09.14 г. 1
Lufthansa отменя 148 полета от Мюнхен

Заради стачка на пилотите от синдиката Cockpit Lufthansa отменя днес 110 полета от Мюнхен, съобщи Ройтерс. Засегнати ще бъдат полетите, изпълнявани от 11 до 19 часа българско време.

В този часови диапазон авиокомпанията изпълнява два полета до София, които на този етап не са засегнати от обявените стачни действия, сочи справка в сайта на Летище София.

Изпълнени ще бъдат и полетите по далечните дестинации, обясниха от авиокомпанията, като не изключват известни закъснения. Очакванията са стачката да наруши плановете за пътуване на над 13 хил. пасажери.

Исканията на пилотите са най-голямата германска авиокомпания да запази схемите за ранно пенсиониране. За трети път в рамките на две седмици пилотите, част от синдикалната организация, прекратяват работа в знак на протест.

В Cockpit членуват 5,4 хил. пилоти на Lufthansa. В авиокомпанията работят около 9 хил. пилоти.

Според изчисленията на анализатора от DZ Bank Дирк Шламп стачката днес ще коства между 2 и 4 млн. евро. Предишните две прекъсвания на работата доведоха до разходи в размер на около 10 млн. евро.

Тридневната стачка на пилотите на Lufthansa през пролетта стана причина за намаляването на приходите за първото полугодие с около 60 млн. евро.

Тук можете да проверите кои полети ще засегне стачката на пилотите в германската авиокомпания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
kane
преди 9 години
Работника в Германия е важен, не е както в "свободните пазари", където работници беззащитни бол и фашистите се разправят с тях като с роби
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още