Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Облигациите на Lufthansa бяха значително презаписани

Вместо за 500 млн. евро, авиокомпанията е емитирала дългови инструменти за 1 млрд. евро, твърди Bloomberg

Облигациите на Lufthansa бяха значително презаписани

Снимка: Bloomberg L.P.

Първите синдикирани облигации, които Deutsche Lufthansa емитира с своя неинвестиционен кредитен рейтинг, се превърнаха в успех за групата.

Според информирани източници, цитирани от Bloomberg, първоначално целевият обем от поне 500 млн. евро е бил посрещнат с толкова висок инвеститорски интерес, че авиокомпанията е удвоила емисията до 1 млрд.  евро. Обемът на поръчката е бил за около 4 млрд. евро.

Още по темата

Lufthansa се е възползвала от оживеното инвеститорско търсене и при определянето на цената: облигациите ще са с лихва от 3 процента годишно и матуритет до май 2026 година.

Lufthansa обяви във вторник вечерта, че няма да упражни първото право да прекрати своята хибридна облигация от 500 млн. евро, която е с матуритет до 2075 г. и има лихвен процент от 5,125 процента. Купонът ще бъде нулиран на 12 февруари.

„Големият успех и на двете сделки подчертава доверието, което капиталовият пазар има към нашата компания и мерките ни за преструктуриране“, пояснява Вилкен Борман, изпълнителен вицепрезидент по финанситe в Lufthansa.

„Вече успешно рефинансирахме по-голямата част от нашите финансови задължения, които изтичат през 2021 г., възлизащи на 3,2 милиарда евро“.

 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Меркел ще пита кои газови отношения с Русия са допустими за САЩ