IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олег Дерипаска намалява дела си в En+ под 50%

Той ще се оттегли и от председателския пост в Съвета на директорите на компанията

20:20 | 27.04.18 г.
<p>
	Олег Дерипаска <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Олег Дерипаска Снимка: Архив Ройтерс

Олег Дерипаска се е съгласил да намали дела си в групата En+ под 50 на сто, се казва в съобщение на компанията, цитирано от ТАСС и БТА.

В съобщението е посочено, че Дерипаска като цяло се е съгласил с молбата на председателя на Съвета на директорите да намали дела си в компанията под 50 процента. En+ отбелязва също така, че се е обърнала към министерството на финансите на САЩ, което я включи в санкционните списъци, с молба да продължи трансакциите с компанията до 31 октомври.

Според съобщението Олег Дерипаска се е съгласил да напусне председателския пост в Съвета на директорите.

В началото на седмицата министерството на финансите на САЩ съобщи, че е готово да отмени санкциите за руския алуминиев гигант Русал, ако неговият съсобственик Олег Дерипаска се откаже от контрола над нея.

Министерството уточни, че е готово да смекчи режима на санкциите, ако Дерипаска продаде част от активите и се откаже от контрола над Русал.

Всички операции с Русал трябва да бъдат прекратени до 23 октомври 2018 година, се казва в документите на финансовото ведомство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още