IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиер Московиси не крие амбициите си за сериозна европейска кариера

Комисарят ще се кандидатира за поста председател на ЕК през 2019 г.

09:58 | 03.07.17 г.
<p>
	Пиер Московиси. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Пиер Московиси. Снимка: Архив Ройтерс

Комисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси не крие амбициите си за сериозна европейска кариера, става ясно от думите му пред германското издание Welt am Sonntag. Московиси има намерение да се кандидатира за поста на Жан-Клод Юнкер - председател на Европейската комисия (ЕК) след изтичането на мандата му през 2019 година.

Това не е единственият вариант за комисаря - той е сочен и за един от вероятните кандидати за бъдещия пост на финансов министър на еврозоната.

В своето интервю 59-годишният французин, член на социалистическата партия във Франция, отбелязва слабите резултати на левите партии в цяла Европа. 

"Европейската социалдемокрация е в криза", коментира той и посочва липсата на единство, на лидерство и нови идеи, което налага и нуждата от промени преди следващите европейски избори.

Бившият френски финансов министър е категоричен, че е нужно да бъдат изготвени концепции, които да сложат край на неравенството в Европа. "Трябва да покажем лидери - както на международно ниво, така и в Европа", казва още той пред германското издание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още