Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Потреблението на руски газ във Франция продължава да расте

От 1 януари до 14 март 2019 г. "Газпром" е изнесла към Франция 2,5 млрд. куб.м газ, което е ръст от 1,9% спрямо същия период през 2018 г.

Потреблението на руски газ във Франция продължава да расте

Алексей Милер. Снимка: Ройтерс

Потреблението на руски газ във Франция продължава да расте и през 2019 г. Това показват данни, дискутирани от представители на „Газпром“ и френската Engie по време на съвместна работна среща в Санкт Петербург, съобщава руската енергийна компания в своя сайт. 

Още по темата

Срещата е била ръководена от президента на „Газпром“ Алексей Милер и главния изпълнителен директор на Engie Изабел Коше.

Двете компании са обсъдили доставките на руски газ за Франция, отбелязвайки, че в края на 2018 г. „Газпром“ е повишил износа към своя партньор с 5,4 на сто в сравнение с 2017 г. до 12,9 млрд. куб.м.

В началото на 2019 г. доставките продължават да отчитат ръст, отбелязват от руското дружество. От 1 януари до 14 март „Газпром“ е изнесъл в посока Франция 2,5 млрд. куб.м газ, което е ръст от 1,9 на сто спрямо същия период през 2018 г.

Двете компании са обърнали внимание и на процеса около продължаващото изграждане на газопровода „Северен поток 2“.

Investor припомня, че през 2017 г. Engie, както и редица други европейски компании като OMV, Royal Dutch Shell, Uniper, и Wintershall Holding подписаха споразумение за финансиране на мащабния газов проект, който ще транспортира руски газ директно до Германия.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
По-евтините билети свиват печалбата на Ryanair